fredag 30 januari 2015

Vecka 5

Denna vecka har vi börjat att skriva filmanalys. Den skulle egentligen varit inlämnad idag fredag, men vi skjuter upp inlämningen till på tisdag för röd och blå grupp. Grön grupp lämnar in på torsdag senast. Alla grupper får tre lektioner i skolan att skriva. Sedan bör du skriva hemma också. Ett tips är att läsa upp för mamma, pappa eller någon annan vuxen som kan komma med bra råd. Förutom rådet som du eventuellt får, kommer du höra din egen text. Då kan du upptäcka att du skrivit för långa meningar eller att du använt fel ord osv. 

På din G-mail finns mallen för hur du skriver en filmanalys, tips för hur du kommer igång och Fantasyns ingredienser.

Lycka till! 

vinterhimlen

tisdag 20 januari 2015

Vecka 4


Hej!
Nu har vi sett färdigt på alla filmer (blå och röd på tisdagen, samt grön på fredagen) och ska ta itu med filmanalysen. Ni kommer att få ett papper med instruktioner och lite tips på hur ni ska gå tillväga. Ni kan jobba enskilt eller två och två. Instruktionerna delar jag också med er på driven, så om ni tappar bort pappret så har ni det där. Tre lektioner är lagda på analysen som vi gör i skolan. Är det någon som vill jobba hemma så får ni lov till det. Blir du i så fall färdig före de andra så får du en annan uppgift av mig. :-)

Lycka till! <3

tisdag 13 januari 2015

Nytt år - ny termin

Firework design on white background
Hej! 

Välkomna tillbaka till skolan och till svenskan. Jag hoppas att ni haft ett fint lov och att ni känner er redo att ta itu med den nya terminen.

Vi ska fortsätta att jobba med temat fantasy. Vi ska börja med en jämförande filmanalys. De filmer vi jobbar med är följande: Guldkompassen, Den hemlighetsfulla trädgården och Stardust

Hur analysen ska göras kommer jag att skriva nästa vecka, men redan denna vecka kommer du få göra eller har du gjort en övning i hur man jämför och analyserar. Viktigt är att du skriver i din anteckningsbok och hela tiden tänker på fantasyingredienserna (de vi pratade om i förra inlägget, om du glömt;-).

Må så gott så ses vi i navet:-)