torsdag 27 november 2014

V. 48 Sammanfattningar Del 1

Arbetet går framåt och boken börjar närma sig sitt slut. Alla elever har fått ett kapitel att jobba med och vissa har fått två.

Här följer sammanfattningarna ifrån den första delen i boken:


Prolog av Jonathan A
Året var 1996. Det var en tjej som var väldigt kär i en kille. Denna tjejen brukar få ont i huvudet.  En dag har dom bestämt träff i Svartåskogen. Killen som kommer har en motorcykel hon gillar inte en kille som sitter på motorcyklen.Dom åker till en insjö. Killen blåser rök in i tjejens mun och tjejen puttar på killen. Tjejen är 14 år. Hon skriker och killen ber henne vara tyst  med hon lyssnar inte så killen tar upp något sen är det tyst.

Del 1, kap 1 av Felix
I kapitel 1 får vi reda på att det finns en förföljare som står utan för Malins hus och väntar på att hon ska komma ut . Förföljaren bevakar vartenda steg som Malin tar och att  han vet allt om henne.
Vi får också reda på att Malins mamma är väldigt sjuk och att hon är så sjuk så att hon knappast kan stå på sina egna ben. Så hon måste ha någon som tar hand om henne. Det är Malin och hennes pappa som tar hand om mamman.

Malin har en hemlighet som hon inte vill berätta för någon.

Del 1, kap. 3
Malin pratar med sin pappa om Adnan. Hon har precis varit hos honom och ska dit senare igen. Dom viskar eftersom Malins mamma är rasist och hon gillar inte Adnan för han är inte är född i Sverige. Malin ska gå in och lämna mat till sin sjuka mamma. Dom pratar om en ny person från hemtjänsten som har börjat jobba hos Malin för att hjälpa hennes mamma. Då tittar Malin mot byrån i mammans rum och ser att hennes konfirmationsfoto är borta. Hon frågar sin mamma om hon vet var fotot är. Men Malins mamma har ingen aning om vart det har tagit vägen…


Del 1, kap 4


Adnan känner att han inte får träffa Malin så mycket som han vill. De få gångerna Malin följde med honom hem, kunde hon inte stanna eftersom hon var rädd att det skulle hända något med hennes mamma och Adnan kände sig obekväm hemma hos Malin för att hennes mamma var rasist.
En kväll kommer Simon och Jocke till pizzerian. Även fast de vet att de är portade därifrån, stannar de ändå. Adnan vet att han borde ringa till sin pappa, men han tvekar. Han kan väl ta hand om Jocke och Simon själv? Jocke frågar ständigt om Adnan har frågat Malin vem  “Mannen “ är. Adnan har ingen aning. Det slutar med att Jocke får ett utbrott som Ronny tar hand om.
Senare på kvällen när Adnan träffar Malin, har hon redan fått reda om bråket på pizzerian.
De går hem till Adnan och småpratar stelt om vad som har hänt. Han kan inte sluta tänka på “Mannen”, vem är han och vad har Malin att göra med honom?


Del 1 kap 6                                                


Adnan hade väntat i 1 timme på att få svar från Malin. Han hade ringt och sms:at 3ggr.
Hon svarade inte så Adnan bestämde sig att gå till henne.Hon bodde bara några kvarter från där han bott som liten.När han hade kommit  fram till Malin ringde han på dörren men det tog tid innan hon öppnade. Hon trodde att Adnan hade  följt efter henne till lasarettet men det hade han inte så det blev ett missförstånd. Malin sa att det är bäst att göra ett uppehåll. När Adnan gick så tänkte han när han var  ihop med Malin.


Del 1, kap. 7 av Gustav


I början av kapitel 7 fick vi reda på att Malin besöker lasarettet. De första hon ser är en stressig sköterska och en gravid mamma. Malin satte sig i galonsoffan brevid ett ungt par. Kvinnan var höggravid, hennes mage såg ut som en badboll.
Malin visade två fotografier till sköterskan och frågade om de var någon av Adnan eller Jocke. Sköterskan svarade att hon hade tystnadsplikt. Den killen som kom in hade en munkjacka och en skinnjacka över, han var spenslig. Malin tänkte att Adnan inte har någon munkjacka.
Nu funderar Malin över om vem det kan vara.


Del 1, kap. 8 av Hanna R


Charles, Adnans kompis som oftast bara går in i hans rum, kommer och hälsar på. Den här kvällen vill Adnan inget hellre än att vara själv, men han orkade inte köra ut honom. Charles har pratat med Adnans pappa som sa att “Adnan var sjook”, så han bestämde sig för att det se hur han mådde. De började prata om Malin, och Adnan berättade att de har gjort slut. Även fast han ville vara själv, kände han att han ändå ville ha hjälp med att förstå varför det blev som det blev. Han berättade om när Malin anklagade honom för att ha förföljt henne till lasarettet och att han inte visste varför eller vad hon gjorde där. Efter lite tänkande kommer de fram till att hon kanske gjort abort. Charles lämnar honom och Adnan tar en promenad. Han kunde ändå inte sova. På sin promenad ser han två fulla killar på en restaurang. Jocke och Simon. Han kommer och tänka på “Vem är mannen?” och undrade för sig själv om han någonsin skulle kunna skada någon. På riktigt.


Del 1 kap. 9 av Philip
Dörren är olåst när Malin kommer hem.
Hemtjänsten var hos Malin. Malin forsätter mot sitt rum hon ser att dörren står på glänt de är någon där inne, när hon kommer in så står de en främmande man där och Malin frågar VAD GÖR DU? Han blir stressig stressad  och säger att han letar efter en penna. På klädhängaren hängde två främmande plagg, en fodrad nylonjacka och en sliten skinnjacka.
Över skinnjackans krage hängde en grå huva.
Malin sprang ut och försökte stoppa mannen men hon hann inte.

Del 1, kap 10 av Rebecka BJ
Kvinnan från hemtjänsten, Reem, är hemma hos Malin och tar hand om hennes mamma. Malin undrar var Robert är och Reem säger att han aldrig kom till jobbet idag. Malin hjälper henne  att ta hand om mamman. Reem har ont i ryggen. Reem har försökt att ringa Robert men han har inte svarat och hennes telefon ringer och Malin tar upp den men svarar inte. Hon lägger numret på minnet.
Sen ringer hon nummerupplysningen och vill veta adressen till Roberts hus. Roberts hus låg nära Simons hus som Malin hade besökt med Jocke när dom var ihop.
Malins pappa undrar vad det är med Malin när dom äter middag. Hon ville berätta om Jocke och aborten. Men hon berättar bara att hon och Adnan har gjort slut. Senare skrev hon i sin dagbok “Jag vet vad han bor”.  


Del 1, kap. 12
Malin och Adnan har gjort slut Malin gjorde slut. Malins pappa Ronny trodde att Adnan skulle bli hans svärson. För att Adnan var en bra grabb för Malin. Ronny kommer in på restaurangen och frågar Andan om han har sett Malin. Men Adnan tror att hon är oss Jocke så han har inte bry sig. Adnan gick raka vägen hem och han tror att det är Jocke som är mannen nu.

Del 1 kap 12 av Vendela S
Kapitlet börjar med att Ronny kommer in på pizzerian där Adnan jobbar. Det var väldigt mycket folk den kvällen så Adnan hade mycket att göra.
Adnan gick fram till Ronny och det första han frågade Adnan var om han visste vart Malin hade tagit vägen. Adnan visste inte var Malin var men antog att hon var hos Jocke.
Ingen av dem förstod vartMalin hade tagit vägen, hon brukade ju alltid höra av sig.

Adnan var väldigt stressad och upptagen den kvällen eftersom det bara kom in mer och mer gäster, så han var tvungen att gå till andra bord. Innan Adnan gick till ett annat bord frågade Ronny om Adnan och Malin gjort slut. Adnan sa bara mm. När Adnan skulle gå hem gick han förbi Malins lägenhet. Hennes fönster var mörkt, han letade efter mobiltelefonen i fickan för att ringa henne men vad skulle det tjäna till? De hade ju gjort slut.

Del , kap. 14 av Clara

Robert tänker tillbaka till när han var fjorton år och de nya grannarna flyttade in i huset brevid. Han hade aldrig haft någon jämnårig i byn att leka med, han hade inte heller några kompisar att vara med i skolan. En dag hörde han musik från grannhuset. Om han hade haft en kompis i grannhuset skulle han ha smitit fram och tillbaka där så fort de skulle leka. Han fick äntligen krypa igenom det lilla hålet och smög fram till huset. Han kikade in igenom fönstret.Tjejen med det mörkbruna håret och de gröna ögonen var djup inne i sin dans, ända tills skivan stannade.

Han fick svårt att sova senare den kvällen, för att han tänkte på henne.
Det dröjde inte länge förrän han bröt sig in i hennes hus. han tog med sig ett foto som han gömde i en låda under sägen. varje kväll pratade han med fotografiet, men i verkligheten hade dem ingen kontakt med varandra. En dag såg han henne på bussen med en annan kille. Tre dagar senare var Emily försvunnen.


2 kommentarer:

  1. ───█───▄▀█▀▀█▀▄▄───▐█──────▄▀█▀▀█▀▄▄
    ──█───▀─▐▌──▐▌─▀▀──▐█─────▀─▐▌──▐▌─█▀
    ─▐▌──────▀▄▄▀──────▐█▄▄──────▀▄▄▀──▐▌
    ─█────────────────────▀█────────────█
    ▐█─────────────────────█▌───────────█
    ▐█─────────────────────█▌───────────█
    ─█───────────────█▄───▄█────────────█
    ─▐▌───────────────▀███▀────────────▐▌
    ──█──────────▀▄───────────▄▀───────█
    ───█───────────▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▀────────█

    SvaraRadera
    Svar
    1. ───█───▄▀█▀▀█▀▄▄───▐█──────▄▀█▀▀█▀▄▄
      ──█───▀─▐▌──▐▌─▀▀──▐█─────▀─▐▌──▐▌─█▀
      ─▐▌──────▀▄▄▀──────▐█▄▄──────▀▄▄▀──▐▌
      ─█────────────────────▀█────────────█
      ▐█─────────────────────█▌───────────█
      ▐█─────────────────────█▌───────────█
      ─█───────────────█▄───▄█────────────█
      ─▐▌───────────────▀███▀────────────▐▌
      ──█──────────▀▄───────────▄▀───────█
      ───█───────────▀▄▄▄▄▄▄▄▄▄▀────────█

      Radera