torsdag 27 november 2014

V. 48 Sammanfattningar Del 2

Och här följer sammanfattningar ifrån del 2. Var så goda! Bra jobbat!


Del 2, kap. 2

Malin har varit borta i snart fyra månader och den enda ledtråd de fått reda på är en lärare som sett Malin på en buss. Ronny, Malins pappa, mår inte alls bra och dricker öl så fort han får chansen och han är helt övertygad om att Malin inte har rymt sin  kos, vilket bara kan betyda att hon blivit kidnappad eller dödad, men av vem. Ronny gör Adnan klar om saken att han inte alls trott att Adnan är orsaken till Malins försvinnande. Adnans föräldrar är oroliga för honom eftersom han  inte yttrat ett enda ord om Malin sedan hon försvann. Malins mamma, Catrin, har blivit inlagd på ett sjukhem eftersom hon mått mycket sämre än vanligt de senaste månaderna.  Efter att resturangen stängt och Adnan är ensam tar han och dricker sig full och sedan går han till Jocke med en kniv som Adnan tagit från köket i pizzerian. Jocke blir inte rädd av att Adnan faktiskt tänkt döda honom med en kökskniv. Utan han tycker faktiskt att det är lustigt att Adnan tänkt göra det när han är full. Adnan går ut och frågar Jocke om Malin älskar honom och Jocke svarar att han skiter i henne.


Del 2, kap. 3


I kapitel tre får vi veta att det var annorlunda hemma hos Samuel, rena motsatsen än vad det var hos Erika själv. Erika gillade Samuels mamma, Isa. När Samuel och hans mamma pratade lät det mer som en debatt som politiker har, än en vanlig diskussion, Erika fattade nästan ingenting om vad de pratade om. Men samtidigt var Ingenting pinsamt att fråga Isa, hon var en gammal hippie. Dom var för fri sex förr i tiden och Isa förstod ungdomarna. Men även om hon var en gammal hippie var det pinsamt när hon knackade på Samuels dörr, för om hon hade knackat på bara några minuter tidigare skulle hon höra när hennes son stönade. Men vad spelade det för roll, hon visste redan vad de hade haft för sig där inne.


Del 2 kap 4 av Sheila
I detta kapitel möter vi Erika och Samuel igen. De sitter och fikar tillsammans med Andrea och Jack. Andrea ä Erikas bästa vän och Jack är Samuels bästa vän och bandmedlem. Samuel planerar att följa med Jack till Stockholm. Erika hade längtat efter Samuel så mycket att så fort hon såg honom försvann hennes huvudvärk direkt. Kompisarna sitter och pratar och inser att Erika är väldigt lik Malin. Båda har gröna ögon och brunt hår. Det fanns också en annan tjej som försvann för åtta år sedan. Även hon liknade Erika. Hon hette Emily. Både Emily och Malin hade varit ihop med Jocke så gänget trodde att han kunde vara den som har rövat bort både Emily och Malin. Men de hörde att han hade alibi då Malin försvann.
Senare följde Samuel Erika hem och frågade henne om hon ville följa med till Stockholm. Erika visste inte om hon ville följa med för att de inte hade varit ihop så länge.


Del 2 Kapitel 5 
Erika hälsar på sin morfar men egentligen har hon inte tid eftersom hon ska träffa Samuel och Andrea på Carlssons, ett café. Hon och hennes morfar sitter i hans trädgård på hans favoritplats. Erika börjar fråga om försvinnandet med Malin och snart kommer de in på Emily. Flickan som försvann för åtta år sedan.
Sedan letar Erika och hennes morfar efter kopplingar mellan tjejerna för att få ut om de kanske blev kidnappade och i så fall kanske av samma man. Sedan kommer de fram till att de båda har brunt hår och gröna ögon. Innan Erika går ber morfadern henne att vara rädd om sig eftersom att hon liknar de två tjejerna väldigt mycket i utseendet.


Del 2, kap. 5 av Emmelie
Robert tänker tillbaka på allt som har hänt under dom senaste månaderna.

Om hur han inte är orolig över median och hur Malins pappa hade ringt och smsat Malins mobil om hur han slängde den dagen efter. Om hur han stal Malins dagbok som hon hade skrivit allt i och om hur han kände igen dom två personerna i bilen kvällen Malin försvann.


Del 2, kap 6 av Hussein
Erika har hittat ett jobb som servitris på en pizzeria. Det visar sig att ägaren till pizzerian är Ibrahim, Adnans far.  Även om hon inte var skicklig kunde Ibrahim inte säga nej. Kanske var det för att hon var släkt med Stig Yxell. När Adnan såg henne verkade han inte så förtjust. Han tyckte att hon såg lustigt ut som Malin. När Erika berättar detta till Andrea nästa dag så var hon en aning avundsjuk. Hon hade inte fått ett jobb en. Till och med McDonalds sa nej. Dem skulle träffa Samuel. Helst hade Erika villat vara ensam med Samuel men när Andrea frågade hade hon svårt att säga nej. När Samuel kom in till Carlssons så tyckte Erika att Andrea var lite väl glad för att han kom in. Nästan som att hon var tänd på honom. Bortsett från detta så fortsatte letandet av den försvunne Malin. Ronny, hennes far hade letat i Glömå för att hitta några ledtrådar men ingenting kom fram. Ronny ville att Adnan skulle följa med men han sa bara att han behövde jobba.
Del 2  Kap. 7 av Maja
I detta kapitlet får vi läsa mer om Roberts förflutna.
Robert jobbar på hemtjänsten, han hjälper patienter hemma hos de. En av hans patienter är Malins mamma Katrin. När han är hemma hos Malin snokar han i hennes rum och hittar hennes dagbok, där bl.a aborten och att hon misstänker Robert för att vara förföljaren avslöjas. På förstutrappen hemma hos honom hade hon tappat sin väska med plånbok, id-kort och mobil när hon sprang iväg. Efter Malins försvinnande läste han alla tidningarna med nyheter om henne.
Robert har haft en svår uppväxt, med regelbundna doser av sömnmedel och en pappa som dog när han var barn. Efter pappans död flyttade han och hans mamma från stan till Glömå. På grund av all sömnmedel han hade fått i sig, så fungerar inte hans hjärna så bra. Emelie och Malin förföljde honom i hans drömmar och pratade med honom i tankarna.


Del 2, kap. 8 av Oskar
ERIKA-
Redan på kvällen första dagen på jobbet var hon trött men ville ändå visa sig duglig. Senare pratade hon med Ronny, Malins pappa, och han frågade om hon kände Malin,det gjorde hon, fast hon ljög och sa att hon inte gjorde det. Efter det fick Ronny oroväckande kramper som han tydligen var van vid.
När arbetspasset  var slut gick hon hem till Samuel och de pratade om det mystiska försvinnandet, fast Samuel verkade inte så engagerad. Sedan kom de in  på hur Samuels pappa hade lämnat honom men att han nu skulle besöka honom i Stockholm.
ADNAN-
Han vaknar på morgonen och lägger märke till fotot på Malin han har på sin spegel. Han kommer ihåg att han tog det första gången hon följde med honom till studentrummet och han insåg hur vacker hon var. Fast fotot var egentligen inte så vackert som han mindes stunden.


Del 2 kap 9 av Malek
Det här kapitlet handlar om när Robert skulle börja jobba för Stig Yxell. Robert var på sitt jobb. Efter ett tag fick han reda på att han skulle jobba för en annan pensionär Namnet på den gamle var Stig Yxell. När Robert kom fram så kände han igen Stig, men det verkade som att Stig inte kände igen honom. Efter ett tag kom Robert ihåg, det var polischefen som förhörde honom efter Emelys försvinnande.Polisen frågade massor av frågor men Robert ville inte svara.Men Robert undrade ett långt tag om Stig kände igen honom. När Robert kollade igenom Stigs foton fick han syn på ett foto som fick hans blick och fastna. Det var en konfirmations bild på Stigs barnbarn (Erika). Efter han kollat en stund så tog han bilden och gick, han ljög för stig att han skulle komma tillbaka.


Del 2, kap. 14
Detta kapitel handlar om när Andrea. Erika och Jack träffades i skolmatsalen. Erika har en stor avsky mot Andrea för att hon kysst Samuel. Man märker hennes avsky genom att hon alltid går runt och tänker en massa elaka saker om Andrea och undviker att vara nära Andrea.  Hon blir äcklad av Andrea när hon sitter där bland killarna. När de möts vid utgången så är det Andrea som ignorerar Erika.


Del 2 kap 15  
Adnan lämnade sjukhuset utan något klar besked om Ronnys tillstånd, han hade haft en stor hjärtinfarkt. Nadim berättade att Ronny suttit med sin öl och helt plötsligt fallit framstupa, Ibrahim hade ringt ambulansen.
Adnan hittade en väska på golvet på restaurangen, i den hittade han ett block som Ronny skrivit små anteckningar i.
Erika står och väntar på bussen vid Järntorget, hon ringer sin mamma och frågar om hennes pappa kan hämta henne, för att hon kände sig förföljd. Hon träffar Samuel som är mycket full. Efter att de pratat liten stund tar Samuel upp en kniv ur fickan och hotar med att ta livet av sig själv. Erika tvingar Samuel att ge henne kniven som hon sedan kastar.
Hennes känsla var rätt, hon hade varit förföljd av Robert. Först Emily, sen Malin. Det fick inte hända igen. Jag tänker inte svika er, denna gången kan ni lita på mig, tänker Robert (nästan högt).


Del 2, kap. 18 av Alireza
När Robert var liten jobbade hans mamma på ett sjukhus och då fick han ibland sova där på en madrass i linneförrådet. Ibland brukade han ge sig på upptäcktsfärd och en gång gick han vilse i sjukhusets. Men bara för det så visste han hur det såg ut i olika rum och han visste mycket om sjukhuset.

En dag när han behövde droger (till att droga Erika) så utnyttjade han allt han visste om sjukhus, Han tog på sig gröna kläder och skulle ta sig in i medicinrummet men det var någon sjukvårdspersonal där så han gick in i ett patientrum och tryckte på larmknappen för att distrahera dem. Sen tog han sig in i medicinrummet och tog det han behövde och försvann så fort han kunde.


Del 2, kap. 18 av Vendela B
Robert tänker tillbaka när han var liten och följde med sin mamma till hennes jobb(hon jobbade som (narkossköterska). Ibland hade han gått på upptäcktsfärd i sjukhuset. Oftast hade en sköterska visat honom tillrätta men en gång hade han faktiskt kommit bort. Han hade blivit trött och sovit ute den dagen.

Nu är han på sjukhuset och låtsas vara personal. Sedan ser han ett par nycklar och måste locka bort sköterskan som stod vid skåpet där nycklarna hängde. Han går in i ett rum där en patient ligger och trycker in en knapp som uppmärksammar personalen att springa dit. Robert går tillbaka till medicin rummet och tar nyckeln. Efter 10 minuter så kör han ut från parkeringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar