onsdag 4 februari 2015

Vecka 6 : Formativ bedömning

Hej!
Denna vecka så ska alla skrivit färdigt sin filmanalys. Inlämning har skett digitalt och inneburit att alla faktiskt lämnat in i tid:-) Jag har kopierat era texter och kommer att skriva ut dem, så att vi kan jobba med dem. 

Nästa steg i arbetet med analysen handlar om kamratrespons och egen värdering av sitt arbete. Vi ska göra något som heter formativ bedömning. Det innebär att ni rättar era egna texter. Det ni lär er när ni får en andra chans så att säga är förhoppningsvis det ni lär er och kan ta med er till nästa uppgift.

Ni ska få se tre exempel på tre betygsnivåer och vi ska tillsammans reda ut vad det är som gör att texterna passar in på just den nivån. Ni kan ju sedan ändra i era egna och ni ska komma med förslag på hur den kompisen kan förbättra sin text. För det är ju så att om man inte vet var man är, kan man inte heller utveckla sig mot något. Se på denna film om hur man kan jobba med formativ bedömning.


Det finns jättemycket forskning runt formativ bedömning som detta kallas om någon är intresserad kan ni läsa här. Både filmen och länken är ifrån Skolverket.

Vi ses i korridorerna!  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar