tisdag 30 september 2014

Ny vecka och nya tag


Nu har alla ni alla gjort era muntliga redovisningar. Det tycker nog många är mycket skönt:-) Nästa termin kommer vi göra en mindre muntlig övning igen. Min förhoppning är att ni ska ta med er era självreflektioner till nästa tillfälle, om det är svenskan nästa termin eller engelska nu i närmaste framtiden och förbättra era egna prestationer. För efter varje redovisning är det meningen att ni ska bli bättre. Vi övar och när man övar blir man bättre. Så kom ihåg era självreflektioner och använd er av dem nu när ni gör engelskan.

Denna vecka ska vi öva på läsförståelsen. Läsförståelse är bra att öva mycket på. Har du bra läsförståelse så utvecklar du lättare läslust. Men för att få bra läsförståelse måste man ha bra läskondis och läskondis handlar ju om att orka läsa. Detta kan man öva upp och precis som att sjunga eller spela fotboll eller att måla, så blir man bättre om man övar på det.


Vi övar på läsförståelse på olika sätt: dels jobbar vi med läskondis när ni läser själva, dels så jobbar vi med olika lässtrategier när vi jobbar i Läsförståelse C (läroboken). Viktigt är att du gör ditt bästa!



Att öva en kvart om dagen på att läsa är något som kommer att löna sig. Lyckat resultat i alla ämnen och bra läsförståelse hänger ihop, så fortsätt att öva!

Bilderna kommer ifrån:
  
http://akademibokhandeln.se
www.svt.se
http://www.hemochskola.fi/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar